Szeptemberben a Párizsi Autószalonon leplezi le S-Cross tanulmányát a Suzuki. Bár az autóról friss közleményében csupán annyit árul el a Suzuki, hogy C-szegmensbe tartozó crossover, ebből már sejteni lehet, hogy mi is van a háttérben.

Kupésnak mutatja magáét a következő SX4

Kupésnak mutatja magáét a következő SX4

Kupésnak mutatja magáét a következő SX4


Takeucsi Hiszasi, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója a Vezess.hu-nak elárulta, hogy 2013-ban indul Esztergomban az új SX4 gyártása. Így szinte bizton állíthatjuk, hogy annak az autónak a hírnökét mutatják be a francia fővárosban. Ezt követően 2013 tavaszára várható sorozatgyártású modell leleplezése.

Nagyon valószínű, hogy az új SX4 nagyobb lesz elődjénél, a márka így szeretné csökkenteni a méretbeli űrt a Kizashihoz képest. Várhatóan továbbra is saját fejlesztésű 1,5 és 1,6 literes benzinmotorok kerülnek bele, a 2,0 literes dízelt viszont a FIAT-tól érkező 1,6-os blokk váltja. Természetesen továbbra is készül első- és összkerékhajtással is.

Magyarországon a modell ötajtós változata készül, de emellett ezúttal is terveznek szedán variánst, amely azonban Japánból, Indiából érkezhet Európába. A Suzuki SX4 a jövőben önálló modell lesz, azaz nem készül belőle FIAT Sedici, mint most. Utóbbi helyét az 500X veszi át.