A BMW M GmbH modelljei a bajor márka legizgalmasabbjai, de nem mindegyik éri meg a sorozatgyártást. Az elmúlt években számos titkos prototípust mutatott meg a BMW, olyanokat, mint az M8 Coupe, a 850Ci kabrió, E36 M3 Compact, E46 M3 kombi, E34 M5 kabrió stb. 
Ám nem ürült még ki az a garázs, ahol ezeket a járgányokat őrzi a márka. Ezt bizonyítja a legújabb képsorozat. Három képet közölt a BMW M GmbH egy sárga Z3-asról, de mellé csupán annyit árultak el, hogy évekkel ezelőtt épült. 
Az autó karosszériája az akkori legerősebb változaté, a 321 lóerős, hathengeres motorral szerelt M Roadsteré, de az orrában V12-es motor lapul. Az autó korát és a képeket látva igen valószínű, hogy az M70-es motor került az autóba. Ez a motor 5,0-6,0 liter hengerűrtartalommal készült 300-560 lóerős teljesítménnyel. 
Elképzelhető, hogy még az említett M Roadster elkészítése előtt próbálkozott a BMW, hogy milyen motorral készítse el a típust, majd a tökéletes kiegyensúlyozottsággal dolgozó V12-vel szemben az M3-as könnyebb, pörgős sorhatosa győzött.