Az Opel új, gázüzemű változattal bővíti a Zafira Tourer kínálatát. Az 1,4-es turbómotort módosították a szükséges módon. A motor továbbra is 140 lóerős, nyomatéka 200 newtonméter.


A motorban megerősítették a szelepeket és a szelepfészkeket, áthangolták a motorelektronikát. Mivel a 60 liter térfogatú gáztartály a padló alatt van, megmaradt a Zafira csomagtere és variálhatósága. Egy feltöltéssel 650 kilométert lehet megtenni, sőt a benzintank kihasználásával akár 1500-at is.
A Zafira Tourer 1.4 LPG Turbo ecoFLEX  fogyasztása 8,6 liter autógáz 100 kilométeren, ami megfelel 139 gramm CO2 per kilométernek (benzinnel: 6,7 l/100 km, 156 g CO2/km). LPG-üzemben a hajtóanyag-költség közel 30 százalékkal kevesebb, mint benzinnel (240 forintos LPG és 425 forintos benzinnel számolva), szóval nemcsak a széndioxid-kibocsátás csökken, hanem a pénzkiadás is.
Gázról benzinüzemre problémamentes az átváltás: a gáztartály kiürülésekor automatikus, de kézzel is lehetséges, egy műszerfali kapcsolóval, amelyben fénydióda jelzi a gázüzemet. 
A hétüléses kompakt az új változat nyomán már négyféle hajtóanyaggal választható, benzin-, dízel-, CNG- (földgáz) és LPG- (autógáz) motoros változat is létezik. Az LPG-s Zafira megjelenésével tovább bővült az Opel gázautó-flottája: a Corsa mellett készül a Meriva és az Astra, valamint az Insignia is ilyen kivitelben.