Rendőrségi motorcsónakot lopott el egy részeg fiatalember Budapesten vasárnap, a férfi annyira ittas volt, hogy elfogása után detoxikálóba kellett vinni – értesült az MTI.
A 21 éves fiatalember a XI. kerületi Kopaszi-gáton található vízi rendészeti állomásról kötötte el a szolgálati kishajót; a motorcsónakkal több kilométerre jutott, mire el tudták fogni.
A rendőrség a kikötési helyet vasráccsal és videokamera-rendszerrel is védik. A fiatalember valószínűleg a területre éppen lecsapó vihart használta ki arra, hogy a hajóhoz beússzon, és arra bemásszon. Az ügyeletes már csak azt látta, hogy az egyik hajójuk sodródni kezd a vízen; először azt hitték, műszaki hiba történt, elszakadt a kötél a viharos időben. 
Csak a jármű megállítása után, a parton vették észre, hogy valaki a hajó kormányánál fekszik félmeztelenül, mentőmellényben. A zavartan viselkedő fiatalember nem tudott magyarázatot adni arra, mit keres a hajón. A szemle során kiderült, hogy a fiatalember megpiszkálta a gyújtáskapcsolót, tehát el akarta indítani a hajót, ám ez végül nem sikerült. Az alezredes elmondta, hogy a férfi a hajót meg is rongálta, letörte például a lobogórudat, a lezárt kabinajtót pedig betörte.
A fiatalembert egyelőre nem lehetett kihallgatni, annyira részeg volt ugyanis, hogy a helyszínről a detoxikálóba kellett szállítani. Egyelőre így nem tudni, hogy a férfi ellopni vagy csak használni akarta a járművet.
Forrás: MTI