A hivatalos bemutatóra ugyan még várni kell, de kiszivárogtak az új Lexus LS fotói. Ez már a modell ötödik generációja. Az elsőt még 1989-ben ismerhettük meg, amelyet 1994-ben, 2000-ben újabb sorozatok követtek. A jelenlegi változatot 2006-ban mutatta be a japán gyár.

A legújabb Lexus LS alakja és arányai nagyon hasonlítanak elődjére, de az L-Fitnesse néven futó formanyelv részletmegoldásai sokkal frissebbnek és sportosabbnak mutatják. A kocsi sok tekintetben emlékeztet az új GS-sorozatra.

Négyféle kivitelben készül az új Lexus LS. Elődjéhez hasonlóan lesz LS 460, illetve hosszú tengelytávú LS460 L, míg a csúcsmodell továbbra is a hibrid hajtású LS 600h, amely csak nyújtott kivitelben választható. Az igazi újdonság az LS 460 F SPORT. Az autó elérhető lesz hátsókerék- és összkerékhajtással is.

Az egyedi aerodinamikai csomaggal, nagyobb kerekekkel, sportosabb belsővel, feszesebb hangolású futóművel ellátott változat a vezetési élményt fokozottan kedvelő vevőknek készül.

Várhatóan szériában kínálja majd a LED-es fényszórót az autó, és elődeihez hasonlóan valamilyen világújdonságnak számító kényelmi, vagy biztonságtechnikai extra is bemutatkozik benne.