A motorhome nem csak kívülről korszerű, belülről is tele van a legmodernebb technológiákkal. A tévéken keresztül a közvetítéseket követhetjük figyelemmel, de ha internetezni támad kedvünk, előkaphatjuk a táblagépeket is, amikkel villámgyorsan böngészhetünk. Speciális programokat is kipróbálhatunk a Vodafone médiatornyán, többek között akár a csapat rádióbeszélgetéseibe is belehallgathatunk, és a bokszba is bekukucskálhatunk. Ha pedig a saját telefonunk merült le, a töltőállomáson akármelyik modellt kényelmesen feltankolhatjuk energiával.

Chris elmondta, hogy mennyire hasznos számukra az együttműködés a Vodafone-nal, hiszen rengeteg adatot tudnak küldeni kis idő alatt haza Wokingba az autóról. Mindkét kocsin 120 különböző szenzor van, amelyek azonnal továbbítanak mindent (hőmérséklet, gumik nyomása, g erők) a főhadiszállásra.

Csak vasárnap 2 gigabájtnyi adat gyűlik össze, amit ha mind le akarnánk írni, 6000 telefonykönyvet használnánk el. Másodperceként háromezer féle stratégiát tudnak kidolgozni a gyors adatforgalom segítségével. Ha kifeszítenénk az autóban összecsavart kábeleket, 3 kilométeres zsinórunk lenne. Csak összevetésként: a SkySports közvetítőcsatorna komplett kábelei 7 kilométer hosszúak.

A legfontosabb információközvetítő a kormány, ami összesen 600 funkciót képes teljesíteni. Kicsit nehéz lehet mindegyiket megjegyezni, nem?

Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy a játék nyertese Czotter Dániel és a magam nevében is köszönetet mondjak a Vodafone Magyarországnak a fantasztikus hétvégéért, valamint a számomra biztosított eszközökért, amik a vártnál is gyorsabban működtek.