Az angol istállónál a séf is elsőrangú!

Bármerre elkószálhattunk, ez nagy kiváltság az F1-paddockban

Bármerre elkószálhattunk, ez nagy kiváltság az F1-paddockban

Ahogy már korábban írtuk, a Vodafone támogatásával a szabadedzéseket a McLaren Mercedes Paddock  Clubjából nézhettük végig, ahol az elegáns ebédet is elfogyaszthattuk, azonban a beharangozott Jenson Button aláírás-osztogatás kacsának bizonyult, a brit az interjú után már szaladt is tovább. Miután befejeződött az esős második szabadedzés, Chris levitt minket a Mclaren garázsába, és bemutatta, hogy hol születik a stratégia.
Magyarország-Anglia: egy tizedmásodperc alatt
Nem is hinnénk, hogy a garázsok előtt ezüstlő McLaren-kamionok igazából milyen fontos stratégiai bázisként szolgálnak. A kétemeletes jármű teteje tele van tömve számítógépekkel, és mielőtt pislognánk egyet, az autó több száz szenzora már tovább is küldte a két gigabájtnyi adatot egyenesen Wokingba, ahol a beállítások felől döntenek. A garázsban itt kicsit más hangulat uralkodott, mint a Red Bulléban tegnap, hiszen nem szólt a zene, mindenki feszülten dolgozott. Chris elmesélte, hogy ők mindent megosztanak egymással a bokszban és nincs az, mint a Ferrarinál, hogy egyik pilótát jobban támogatják a másiknál. Ha valami beállítás jó Buttonnak, már átveszik Hamilton mérnökei is. 
Button papa szülinapja
Chris délután a garázslátogatás után felvitt minket a motorhome-ba és beavatott minket a pilóták és  a dolgozók testépítési programjába. Elmesélte, hogy a nyakat külön szimulátorban edzik, amikor is 25 kg-ot kötnek a fej mindkét oldalára, ami megfelel a nehézségi erőnek, ami a pályán hat a pilótára. Azonban nem szabad túlzásba vinni az erősítést sem, hisz a túl izmos pilóta az össztömeg rovására mehet. Természetesen nemcsak a pilótáknak kell jó formában lenniük, hanem a csapat többi dolgozójának is, számukra is előírt a rendszeres heti testedzés. Miközben ezeket magyarázta Chris, lentről vidám dalolgatást hallottunk, és a jól ismert Happy Birthday-dallamot. Éppen alattunk ünnepelte a csapat Button édesapjának 69. születésnapját. 
Holnap izgalmas nap vár ránk, megkaptuk a csapategyenruhánkat, és már dolgozni is fogunk! Hogy pontosan mit bíznak ránk, az hamarosan kiderül.