A nagy kereslet minél gyorsabb kielégítése érdekében a Daimler Finnországban is gyártatja a Mercedes A-osztályt – közölte kedden Stuttgartban Wolfgang Bernhard, a Mercedes termelési igazgatója.
A Valmet Automotive Uusikaupunkiban lévő üzeme a tervek szerint 2013-ban kezdi meg a termelést a Mercedes számára, és 2016-ig 100 ezer A-osztályú kocsit készít.
Jelenleg az A és a B-osztály csak a németországi  Rastattban, illetve a B-osztály magyarországi Kecskeméten készül. “Új kompakt modelljeink olyan kedvező fogadtatásra találtak, hogy rastatti és kecskeméti üzemünk kapacitása teljesen le van kötve” – mondta Bernhard.
A szeptember közepén piacra kerülő A-osztályú kocsikra a cég szerint már 40 ezer megrendelés érkezett be. További hír, hogy a jövő év végéig úajbb 600 millió eurót (173 milliárd forint) fordít a Daimler a németországi Rastattban lévő üzemének bővítésére, és még egy harmadik műszakot is beiktatnak, hogy eleget tudjanak tenni az új A- és B-osztályú kocsik iránti növekvő keresletnek.
A Valmet korábban a többféle Saab-, illetve Porsche-modellt gyártott, jelenleg a Fisker Karma és a Think City modellek készülnek ott.