Újra itt a 450 forintos benzin 2

Öt forinttal emelkedik a benzin ára és nyolc forinttal a gázolajé a hazai benzinkutakon szerdától – értesült piaci forrásból a Holtankoljak.hu. A benzin átlagára így 425, a gázolajé 432 forint lesz. A múlt héten hat forinttal nőtt a benzin és nyolccal a gázolaj ára. 
Az emelés nyomán a legdrágább töltőállomásokon 450 forint lesz a benzin ára szerdától, míg gázolajat legdrágábban 457 forintért vehetünk.
A múlt héten tovább emelkedett az olajár, ezzel párhuzamosan késztermékek, azaz a benzin és a gázolaj ára is nőtt. Bár a forint árfolyama erősödést mutatott a dollárral szemben, ez csak minimális mértékben kompenzálta a termékek árnövekedését.
Benzint legdrágábban idén áprilisban tankolhattunk 451, gázolajat pedig januárban 449 forintos átlagáron. Június végére azonban négyszáz forint közelébe csökkent az üzemanyagok ára, de az elmúlt hónapban ismét emelkedik. 
2012 első félévében 4,3 százalékkal kevesebb benzin fogyott, mint a tavalyi év azonos időszakában; gázolajból 2,9 százalékos a visszaesés.
Forrás: Holtankoljak.hu