Épp nyári szünet van a rali-világbajnokságban, a júniusi Új-Zéland-ralit követően legközelebb augusztusban, Finnországban száguldanak a legjobb ralisok. A 13 futamos sorozatból eddig hét futamon vagyunk túl, amelyek közül ötöt (Monte-Carlo, Mexikó, Argentína, Görögország, Új-Zéland) Sebastien Loeb nyert meg, illetve ezek közül négy citroënes kettős győzelemmel zárult Mikko Hirvonen második helyének köszönhetően.

A nyolcszoros világbajnok és a francia csapat is toronymagasan vezet a pontversenyben. A Citroën egy videóval foglalta össze az igencsak sikeres félévet:


Ám a sikerek mögött komoly gondok húzódnak meg, a PSA Peugeot Citroën konszern súlyos anyagi problémákkal küzd, Franciaország legnagyobb autógyára az első félévet 700 millió euró veszteséggel zárja. Emiatt bezárja egyik Párizs-közeli gyárát és elbocsájt 8000 embert. Egyelőre még nem biztos a csapat 2013-as indulása. A pletykák szerint főként Loeb kezében van a döntés, ha marad, akkor jelentős megszorítások mellett, de indul a Citroën, ha a bajnok visszavonul, akkor szinte biztosra vehető a kiszállásuk. Loebnek nem tetszik az idén bevezetett 4-5 versenynapos struktúra és kevesebb versenyen kívüli szereplést, azaz több szabadidőt is szeretne.

Nézze meg galériánkat is a 2012-es idény első feléről:

Félidőben a rali-vb – videó a Citroëntől 2