5 tipp, hogy ne az autó vigye el a nyaralás költségeit (X) 2 Íme, néhány okos tipp!

1. Tervezzünk útvonalat! A mai üzemanyagárak mellett próbáljuk elkerülni a fölösleges kitérőket, vagy visszafordulásokat, érdemes alaposan megtervezni az utazást. Az internetes útvonaltervezők, de egy jó autóstérkép is optimális eszköz lehet ennek a célnak az elérésében.

2. Készítsük fel autónkat az útra! Soha ne induljunk el úgy, hogy az autó műszaki állapotával kapcsolatban kételyeink. Inkább fizessünk a szervizelés költségeiért, mint egy nem várt meghibásodás során a kármentésért.

3. Útlevél, és egyéb iratok…Ellenőrizzük, hogy a zöldkártyád, kötelező felelősség-biztosításunk milyen feltételekkel érvényes az adott országban illetve az illető országban milyen iratokat várnak el a közúti közlekedés résztvevőitől.

4. Hűtsünk okosan. Használjuk minél kevesebbet a klímát, ugyanis az száz kilométerenként akár több liter pluszbenzin elfogyasztását okozhatja! Inkább húzzuk le az ablakot!

5. Készüljünk fel az autó meghibásodására! A jármű hazavontatása még határon belül is megterheli a pénztárcánk, ha pedig külföldről kell baleset, meghibásodás miatt autómentővel hazaszállítatnunk autónkat, annak árát még hónapokig nyöghetjük.

6. A segítség neve: assistance Könnyen elejét vehetjük a nem várt kellemetlenségeknek, ha választunk egy jó és olcsó autó assistance szolgáltatást. Például a Generali Csoporthoz tartozó Europ Assistance Magyarország AutoSOS szolgáltatást, amely gépjárművünk meghibásodása esetén azonnali és professzionális segítséget nyújt belföldön és külföldön egyaránt.

Ha van ilyen biztosításunk, baj esetén automatikusan érkezik a helyszínre a segítség, ráadásul 1 órán belül! Az AutoSOS közvetít a szerviz és köztünk, lényeges terhet véve le így vállunkról, és hogy a nyaralás élménye is megmaradjon, bérautót is kapunk, ráadásul a tovább utazás költségeit sem nekünk kell állnunk. Az AutoSOS ráadásul bármikor hívható a 14 567-es segélyvonalon, és – eltérően más szolgáltatóktól – önhiba esetén is díjmentes segítséget küld.

Ugye, mégis csak egyszerűbb egy évre 7 900 Ft-ot fizetni, mint egy nem várt vontatásért akár több százezret?