Könnyebb és takarékosabb lesz elődjénél

Könnyebb és takarékosabb lesz elődjénél

Könnyebb és takarékosabb lesz elődjénél


Már sokadszorra, ismét az Európai Szabadalomoltalmi Hivataltól tudjuk meg milyennek ígérkezik egy jövőbeli modell. Ezúttal a Maserati Quattoporte utódját ismerhetjük meg rajzok alapján, de vannak már képek is az autóról. A most ismert Quattroporte helyett jövőben két szedán gyárt majd az olasz gyár.  Készítenek egy nagyobbat a Hetes BMW osztályába, illetve egy kisebbet az 5-ös BMW kategóriájába, ez utóbbi lehet a vázlatokon.

A kocsi hagyományos négyajtós szedán, az ismert maseratis jegyekkel. A szokásos hűtőmaszk mellett a GrandSportra jellemző fényszórók láthatók az autón.

A csúcsmodellbe továbbra is Ferrari-eredetű V8-as motor kerül majd 500 lóerő feletti teljesítménnyel, de az üzemanyag-takarékosság jegyében a következő generációs modell már V6-os kivitelben is elérhető lesz, nagyjából 420 lóerővel. Sőt az európai piac kedvéért az autó 3,0 literes turbódízel motorral is készül.

A hatfokozatú manuális váltó helyett nyolcfokozatú automata is kérhető majd, a hátsókerék-hajtást pedig felárért összkerékhajtás váltja. A korábbi Quattroportéhoz képest 15 százalékkal kisebb tömegű autóba start&stop rendszer is kerül, így a fogyasztása 25 százalékkal kisebb lehet a jelenlegi modellénél.

Az új Maserati szedán várhatóan 2013 januárjában, a Detroiti Autószalonon mutatkozik be, majd év közben a piacra is kerül.