Itt a nyári szezon, családok tömegével ülnek ilyenkor autóba, hogy a már régen tervezett nyaralásukat megkezdjék. Szállás lefoglalva, szabi kivéve, naptej, napszemüveg a helyén. De vajon mindenre felkészültünk? Adunk pár tippet, hogy még véletlenül se kellemetlen emlékként kísértsen a vakáció.

Az egészség kint még drágább


Éppen ezért ne spóroljunk azon az egy-két ezer forinton, amivel bebiztosíthatjuk, hogy baj esetén családunk és mi is ingyenes orvosi ellátásban részesüljön külföldön. Ijesztő statisztikai adat, ugyanakkor alapos indok is az utazás előtti biztosításra, hogy a külföldi nyaralóknak közel fele szorul rá kisebb-nagyobb orvosi ellátásra, amelynek ára, biztosítás hiányában akár vagyonokra is rúghat.

A betörők reszkessenek!

Ne a család! A “nyári tolvajok” egészen változatos jelekből tudnak olvasni, és képesek megtalálni az ideális, elhagyott célpontot: felgyülemlő napilapok, fényes nappal is lehúzott roló, vagy éppen a fű nagysága? mindhárom ráutaló jel kiiktatható egy gondos szomszéd napi odafigyelésével! A riasztó megléte, és a nyílászáról ellenőrzésén túl arra is figyeljünk, hogy minél kisebb kör tudjon a vakációnkról. Facebookon és egyéb közösségi oldalakon még véletlenül se posztoljuk a több ezer kilométerrel arrébb készült fotóinkat, míg haza nem jöttünk!

Készüljünk fel az autó meghibásodására!

A jármű hazavontatása még határon belül is megterheli a pénztárcánk, ha pedig külföldről kell baleset, meghibásodás miatt autómentővel hazaszállítatnunk autónkat, annak árát még hónapokig nyöghetjük. Könnyen elejét vehetjük a nem várt kellemetlenségeknek, ha választunk egy jó és olcsó autó assistance szolgáltatást.

Mi is az az assistance?

Így kerüljük el, hogy a nyaralás rémálommá váljon!(X) 3


Az autós assistance olyan szolgáltatások összessége, mely műszaki meghibásodás, baleset, vagy önhiba esetén leveszi válláról az autómentő szervezésének terheit, professzionális segítséget nyújt belföldön és külföldön egyaránt. Ha van ilyen biztosításunk, baj esetén automatikusan érkezik a helyszínre a segítség, ráadásul 1 órán belül!

Ilyen szolgáltatást kínál a Generali Csoporthoz tartozó Europ Assistance Magyarország AutoSOS assistance  szolgáltatása – amelynek 14 567-es segélyvonala bármikor hívható. Az AutoSOS baj esetén közvetít a szerviz és köztünk, lényeges terhet véve le így vállunkról, és hogy a nyaralás élménye is megmaradjon, bérautót is kapunk, ráadásul a tovább utazás költségeit sem nekünk kell állnunk.

Ugye, mégis csak egyszerűbb egy évre 7 900 Ft-ot fizetni, mint egy nem várt vontatásért akár több százezret?