Németországban tűnt fel a múlt héten a Citroën ralicsapata. Bár a következő verseny a Finn-rali lesz augusztus elején, a címvédő francia alakulat az azt követő augusztus végi német versenyre tesztelt.

Sebastien Loeb és Mikko Hirvonen egyaránt autóba ült, hogy megtalálja a megfelelő beállítást az aszfaltos versenyre. Próbálgatták az autót hagyományosabbnak mondható utakon, szőlőtőkék között, illetve a verseny részét képező Panzerplattén is, amelyet egyébként harckocsik vonulására építettek.


Tankpályán tesztelt a Citroën 2 A képek és a videók szerint új felniket és szárnyat is próbálgathatott a csapat. A hagyományos feliratokkal ellátott fekete szárny helyett egy fehér jelent meg az autón, míg felniből egy szürkét is próbáltak. Persze vélhetően az eltérő színek mögött technikai újítás is rejtőzik.

Sebastien Loeb a verseny favoritja, hiszen 2002-2010 között mindig ő nyert, tavaly egy defekt nyomán szorult akkori csapattársa, Sebastien Ogier mögé a második helyre. A címvédő toronymagasan vezeti a bajnokságot, 145 pontja van, míg a második Hirvonennek 107.