Azt már elárulta az Opel, hogy a cégalapító után Adamnak nevezi új kisautóját, egyelőre azonban ügyesen titkolta a formát a német gyár. A minap azonban Spanyolországban le kellett venniük az álcát, hogy elkészülhessenek az első hivatalos fényképek az autóról. Persze, hogy ott volt egy lesifotós.


A Minano melletti fotózásra négy autót vitt az Opel, mindegyiket kétszínű fényezéssel, megmutatva a testreszabhatóságot, amit az autó kínál majd, amikor jövő év elején piacra kerül. Ezek a képek is elárulják, amit már az Opel is kinyilatkoztatott, nem olcsó modellnek készül a kocsi, számos “drága” és különleges megoldás szerepel majd rajta, házon belül iPhonnak is nevezték, utalva a telefon jellemzőire: fiataloknak készülő divatos termék, komoly haszonnal.

Első számú ellenfele a Fiat 500, de a MINI-től is vehetnek el ügyfeleket. A kocsi a következő generációs Corsa rövidített padlólemezére épül. Az új kisautó 3,7 méteresnek ígérkezik, amivel 15 centivel hosszabb, mint a Fiat 500.

Úgy tudni, új motorgeneráció is bemutatkozik az Adamban, három- és négyhengeres motorokkal 1,0-1,4 literes hengerűrtartalom között. Az Euro6-os emissziós normákat is teljesítő motorok a jelenlegi hasonló változatokhoz képest 10 százalékkal kevesebbet fogyasztanak majd. Dízelből 1,25 literes hengerűrtartalmút használnak, míg a sportmodellbe 1,6-os turbós benzines kerül. Később villanymotorral is készül majd.

Az Opel iPohne-ja ősszel a Párizsi Autószalonon áll hivatalosan a nagyközönség elé.