A különböző autóvásárlók igényei nagyon eltérőek, és ezt nemcsak a jármű felhasználása okozza, de a vezető életkora, állapota is. A Ford számos technológiát alkalmaz annak érdekében, hogy autói az eltérő korosztályok számára is jól használhatók legyenek.


Az egyik ilyen technológia az időskori és a terhességi öltözék, amely az idős emberek lassabb és korlátozottabb, illetve az állapotos hölgyek mozgását szimulálja, egy másik megoldás a különleges, EKG-val szerelt ülés, amely figyeli a vezető szívritmusát és jelzi az esetleges rendellenességeket, megakadályozva, hogy a vezető a kormánykerék mögött ülve kapjon szívrohamot

A Ford mérnökei ugyanakkor a CAVE számítógépes virtuális tervezést alkalmazva már évekkel a prototípus megalkotása előtt elemezhetik az autók utasterét. Így az utastér hatékony és praktikus kialakítása már a tervezés korai fázisában ellenőrizhető. Megfigyelhető, hogy a vezető és utasai hogyan használhatják a kabint.

A felhasználói tesztek során az utasokat egy virtuális utastérben helyezik el, ennek segítségével tovább finomíthatják az utaskabin kialakítását, így később a valódi utasok kényelmesebben autózhatnak majd.