Hiába másolta le a klasszikus amerikai rajzfilmsorozat hőse, Frédi Flintstone autóját a mérnök Sebastian Trager, nem közlekedhet vele, forgalmi engedélyhez nem jutott.


Külcsínre teljesen hasonló a jármű: látszólag négy kerék helyett két hatalmas hengeren gurul, favázas, teteje rongy, illetve állatbőr és -prém, akárcsak üléseinek huzata.

Hajtásában azonban már eltér az eredetitől, mert nem talpüzemű. Tragernek nem kell a lábait kidugnia és azokkal “taposnia” az utat, hogy mozgásba hozza és abban tartsa kocsiját. A lendületet a négyütemű Wartburgban is használt 1,3 literes Volkswagen motor biztosítja, amelyet a megépítő az első hengerkerék mögé rejtett.

A sok igyekezet azonban hiábavaló volt, mert a jelenkori kőkori kocsi nem ment át a műszaki vizsgán: a rendőrség nem találta kellően biztonságosnak ahhoz, hogy forgalomban furikázhasson vele Trager.
“Minden részletet lemásoltunk az eredetiről” – mondta a férfi.

A baj nem is ez volt, hanem hogy nem tettek hozzá. Így aztán amikor a rendőrök például a szélvédőmosóról és az ablaktörlők felől érdeklődtek, azt a választ kapták, hogy “de hát még ablakunk sincs!”.
 
Trager ennek ellenére járja az országot Frédi Flintstone-os kocsijával: tréleren viszi kiállításokra.

Forrás: MTI