Nem hiszem, hogy sokat kell magyarázni, mi a baj ezzel a táblázással:

Ezt oldd meg, autós!

Ezt oldd meg, autós!

A budai kis utcában lakó, vagy az ide érkező autósok a Fővárosi Vízműveknek köszönhetik a helyzetet: ha behajtanak az Alsó Zöldmáli útra, a szabályok szerint addig kell haladniuk, amíg neki nem mennek az utca közepén dolgozó nagy sárga munkagépnek, vagy bele nem esnek az általa ásott gödörbe.

A vezess.hu újságírói által alapított Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület nevében a jellegzetesen magyaros helyzetre már korábban felhívtuk a Budapesti Közlekedési Központ figyelmét. Sajnos akkor nem írtuk le, hogy az egyirányúság megszüntetése volna a megoldás a helyzet átmeneti kezelésére. Maguktól pedig nem jöttek rá erre.

Akkor ugyanis még nem volt kint a Zsákutca tábla, és ennek kihelyezésében látta a megoldást a kivitelező. Így végre tökéletessé vált a közlekedés-szabályozási nonszensz, az Egyirányú Zsákutca, melyben Megállni tilos.

Újabb cikkünk linkjét elküldtük a Budapesti Közlekedési Központnak és a Vízművek sajtóosztályának; kíváncsian várjuk, milyen újabb táblát tesznek ki majd a kereszteződésbe. Talán egy 60-as Legkisebb megengedett sebesség jó lenne.