2013-ban is változatlan marad a rali-világbajnokság versenynaptára, leszámítva persze a szokásos évenkénti Új-Zéland – Ausztrália cserét – közölte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a Motorsport Világtanács pénteki ülését követően.

Egyelőre csak a résztvevő országok névsorát közölték, az események időpontját nem, azokat szeptemberre dolgozzák ki a csapatokkal közösen, főként a logisztikai problémák és más FIA-versenyek figyelembe vételével.


A 2013-as rali-vb helyszínei ábécésorrendben: Argentína, Ausztrália, Finnország, Franciaország, Görögország, Mexikó, Monaco, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország és Svédország.

Ennek megfelelően nincs új belépő, annak ellenére, hogy úgy tudni, az FIA és a csapatok is szeretnének új helyszíneket. Továbbra is a nevezők között szerepel viszont Brazília és Dél-Afrika is, amelyekről majd 2013 elején döntenek, így ha az FIA-megfigyelők az idei kandidáló versenyeiken úgy ítélik meg, hogy megfelelő a szervezés, 2014-ben esélyt kaphatnak.

A 13 fordulós bajnokság igazán izgalmasnak ígérkezik, hiszen a Ford és Citroën mellett immár a Volkswagen is indul, emellett lehet rá esély, hogy a MINI is összerak egy rendes programot, de hallani a Hyundai beszállásáról is.