A Ministry of Sound* kiadóval kötött hosszútávú partneri együttműködés keretében a Nissan a zenei világában is leteszi névjegyét. A Nissan Juke Box a június 15-i 24 órás Le Mans-i autóversennyel induló európai Summer Sessions turnén mutatkozik be.

A felszálló jumbo jetnél is nagyobb hangerejű Juke Box megalkotásához szükséges műszaki szaktudást a Martin Audio hangmérnökei biztosítják. Ők azok, akik a Ministry of Sound londoni klubjának, vagyis a hírhedt Boxnak (doboz) a hangrendszerét is tervezték és építették.

A Box

1991-ben Justin Berkmann James Palumbóval és Humphrey Waterhouse-zal közösen létrehozott egy olyan klubot, amilyet Európa még nem látott: itt a zene és a hangrendszer volt az első. Az alapítók által megalkotott tökéletes klubhangrendszer, a “Doboz” egy olyan ötoldalú helyiség, amelyet egy nagyobb terem foglal magában. Ez az akusztikailag tökéletes táncterem a mai napig is a világ egyik legjobb hangrendszere.

A Martin Audio 18 900 wattos hangrendszert épített, amely 150 dB-nél is nagyobb hangerőre képes. A kifejezetten a Juke-hoz készült tokozásban két 18″-os mélysugárzó egység, illetve ugyanolyan mélyközép- és magassugárzók kaptak helyet, mint amilyenek a Ministry of Sound rendszerében is találhatók, azaz minőségromlás nélkül képesek kivételesen nagy hangerejű zenelejátszásra.


Emellett a Juke Box beépített rádiós stúdióval is rendelkezik, és a Ministry of Sound digitális rádióalkalmazása segítségével lehetővé teszi a rendszeren lejátszott tartalmak továbbsugárzás céljára történő rögzítését.

Ugyanakkor a Nissan Juke Box teljes funkcionalitású előadói hangrendszerré alakítható, DJ-standdal és világítástechnikával, így a tökéletes utazó bulihelyszín élményét nyújtja. Le Mans-ban például a Ministry of Sound ismert DJ-i segítenek majd a hosszú esemény nézőinek az ébren maradásban.
 

*A Ministry of Sound olyan globális vállalatcsoport, amely a fiatal korosztály szórakoztatását tűzte ki célul; az ismert zenei előadók alkotásainak és válogatás-albumoknak a kiadása mellett éjszakai klubok, partihelyszínek üzemeltetése, élő rendezvények szervezése, fogyasztói elektronikai cikkek és divatcikkek előállítása tartozik a vállalat profiljába. Ikonikus márkái, mint például a Ministry of Sound és a Hed Kandi, közel 100 millió fontos forgalmat bonyolítanak.