Dél-balatoni vasútátjárókban tart rendhagyó baleset-megelőzési kampánynapot ma a MÁV Zrt. a rendőrséggel közösen, ezúttal a gyalogosok, kerékpárosok figyelmét hívják fel a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira.


A MÁV közleménye szerint a vasút-közút kereszteződésekben évente 40 súlyos – köztük 20 halálos kimenetelű – baleset történik. A vasúttársaság és a rendőrség minden évben igyekszik közös akciókkal felhívni a közúton közlekedők figyelmét arra, hogy odafigyeléssel minden vasútátjárós baleset megelőzhető.

A rendhagyó biztonsági kampányokban egy-egy közlekedésben részt vevő csoportra koncentrálnak. Ezúttal elsősorban a gyalogosokat és a kétkerekű járművek vezetőit (bicikliseket, motorosokat) szólítják meg.      

A Balaton déli partján – Siófokon, Balatonlellén és Balatonfenyvesen – a heti rendszerességű MÁV Vasútbiztonsági Roadshow első állomásain a gyalogosok és a biciklisek vasúti átjárókon való átkelését ellenőrzik a MÁV és a rendőrség munkatársai. A közlekedők figyelmét egy többnyelvű szórólap segítségével is felhívják arra, hogy a vasúti útátjárókban történő tragédiák fokozott figyelemmel, kellő körültekintéssel elkerülhetőek.
    
A vasúttársaság szakemberei kitelepülnek az alsóőrsi Harley-Davidson Open Road Fest pénteki Poker Run motoros túrájára. Az eplényi vasúti átjáró mellett színes programokkal várják a motorosokat, egyebek közt sorompólimbóval és más ügyességi feladatokkal, szemléltetve a vasúti átjáróba történő szabálytalan behajtás kockázatait.