Megújítja a középső nullára épülő modellszámozási rendszerét a Peugeot, ezt névadást még 1929-ben a 201-es modell megjelenésével vezetett be a márka. A jövőben az válik általánossá, hogy 1-esre vagy 8-asra végződnek majd a modellek, ugyanakkor mostantól a Peugeot modellek elnevezése nem változik a típus megújításakor.

Megmarad a középső nulla (0 vagy 00 formában), amely a márka genetikai kódját jelöli, a márkatörténetre utal és a hagyományt tükrözi. Az első szám a szegmens szimbóluma, valamennyi ország esetében. Ehhez jön a harmadik szám, amely az új piacok meghódítására szánt modelleknél 1-es, mint a múlt héten bemutatott 301 esetében, a jelenleg már ismert modellek pedig a megújuláskor a 8-asra végződő számot kapnak.

Azok a modellek, amelyek elnevezése jelenleg is 8-asra végződik, mint a 308 vagy a 3008, megőrzik elnevezésüket a modell megújításakor, a 7-es nemzedék modelljeinek utolsó számjegye a megújításkor 8-asra változik.

A módosítás nem kíván nagy tanulást a vevőktől. A 208 érkezésével leállt a 206 és 207 modellek gyártása, így azokkal semmi teendő. Ami módosul majd, az a 107 és a 807, azok utódja 108 és 808 lesz. A Partner, Expert és RCZ modellek, amelyeket eddig sem számmal jelöltek, megtartják nevüket.