Még márciusban tűnt fel egy londoni autószalonban egy különleges Ferrari. A később videón is látott járgányról azt pletykálták, hogy a márka rajongójának, Eric Claptonnak készült a Ferrari One-Off programján belül, ahol egyedi modelleket építenek.


Most, két hónappal később a Ferrari is megerősítette az információkat egy rövid közleményben és néhány fotóval. Az autó alapját a Ferrari 458 Italia adja, amelyhez a Pininfraina közreműködésével tervezett új karosszériát az olasz sportkocsigyár.

Az egyedi formákhoz az inspirációt egy ’70-es évekbeli modell, a Ferrari 512 BB adta, amelyből Claptonnak három is volt. Ettől a modelltől ered a kétszínű fényezés, a hűtőbordák a kocsi orrán, de az autó hátulja és motorházfedél is az ott látottakat idézi.

Bár erről a Ferrari nem beszél, úgy tudni, hogy Clapton azt szerette volna, hogy V12-es motor kerüljön a kocsiba, de az EU-s homologáció aránytalanul megdrágította volna az autó elkészítését, így maradt a 4,5 literes V8-as.

Természetesen árról nem esik szó, de feltétezhető, hogy az SP12 EC névre keresztelt modell ára meghaladja a 100 millió forintot is.