Sokan vannak, akik nem akarják titkolni, sőt inkább szeretnék minél inkább megmutatni, hogy mennyi pénzük van. A Gemballa újdonsága nekik készül. Valódi gyémántbevonatot készítettek az autók külső és belső felületeinek díszítéséhez, ami szerintük egyaránt vonzó lehet hölgyeknek és uraknak.

“Amikor a Gemballa gyémántokról beszél, akkor valóban arról van szó” – mondta Andreas Schwarz vezérigazgató. “A bonyolult folyamathoz valódi gyémántot használunk, mint a legfontosabb összetevőt, nem fémes pigmenteket, üvegdarabokat, vagy kristályokat. “

Miközben a gyémánt a legerősebb fénytörési tulajdonsággal rendelkezik a drágakövek között – ez magyarázza csábító csillogását – az egyik legkeményebb természetben előforduló anyag. Emiatt a legnagyobb kihívás az volt a Gemballa számára, hogy olyan kisméretűre tudják csiszolni a gyémántokat, hogy megfelelőn fel tudják használni anélkül, hogy elvesztenék csillogásukat. Minél több kő kerül egy adott területre, annál nagyobb fénytörésre lehet számítani. Az eredmény a napfényben erősen tükröződő felület.

Árról egyelőre nem közölt információt a Gemballa, de feltételezésünk szerint a kiadott vázlattal ellentétben nem komplett autókat fognak így díszíteni, hanem csak egyes részeket.