Kimi Räikkönen bízik benne, hogy augusztusban újra raliautóban ülhet és indulhat a Finn-ralin. A Lotus pilótája korábban is ralizott, előbb kisebb versenyeken indult, amikor még a Ferrarinál versenyzett, majd az elmúlt két évben gyári specifikációjú Citroënnel vett részt a rali-világbajnokság versenyein.

Nem véletlen, hogy a Jégember a Jyväskylä központú Finn-ralit választotta, hiszen ez a hazai versenye, ráadásul egy héttel a Magyar Nagydíjat követően van augusztusban, amikor szünet van a Forma-1-es világbajnokságon. Az is a finn verseny mellett szól, hogy ezen van a legtöbb tapasztalata Räikkönennek, az elmúlt három évben indult ott.  

Ez persze csak megkönnyíti a helyzetét, de egyszerűvé nem teszi, mert a Finn-rali a bajnokság leggyorsabb versenye, annak ellenére, hogy murván zajlik, ráadásul számtalan ugrató tarkítja a szakaszokat.


“Szeretnék indulni a Finn-ralin ebben a szezonban, mert összeegyeztethető a naptárral, de meg kérdezni a csapatot, hogy a szerződésemmel illeszkedik-e” – nyilatkozta Räikkönen az autosport.com-nak.

Vélhetően nem lesz egyszerű megbeszélés, hiszen pontosan egy raliverseny miatt vesztette el a csapat 2011-ben Robert Kubicát, aki komoly sérüléseket szenvedett miután autóját felnyársalta egy korlát egy olaszországi helyi ralin.

Räikkönen eddigi legjobb eredménye a 2010-es Török-ralin szerzett ötödik helye. A finn el is ismerte, hogy a WRC keményebb, mint amire számított, ennek ellenére az idei beugráson túl is tervez a ralival.

“Tudtam, hogy kemény a rali, korábban is próbálkoztam vele, de a legmagasabb szinten egész más. Tudtam, hogy nem lesz könnyű. Szerettem volna jobban csinálni, de még nem végeztem, vissza akarok térni”

“A Forma-1- és rali két teljesen eltérő sport. A raliban minden teljesen más. Persze vannak jegyzeteid, de igazából nem tudhatod biztosan, hogy mi következik a következő kanyar után.”

Räikkönentől a támogatói is többet vártak anno, az első évben profi szerződéssel ralizott, vélhetően a kiugró eredmények hiányában a 2011-ben már maga finanszírozta kedvtelését. A négyszeres világbajnok Tomi Mäikkinen azonban azt mondta róla, hogy nagyon tehetséges, hiszen megvan benne az alapvető gyorsaság, ami nem tanulható, a tapasztalatokkal viszont a az eredmények is jöhetnek majd.