Hétfőn délelőtt egy erősen ittas férfi akart Zákányszék főutcáján felszállni a Szeged felé tartó menetrend szerinti járatra. A sofőr nem engedte, hogy velük utazzon, ezért a férfi dühében betörte az autóbusz első ajtajának üvegrészét, amivel körülbelül kétszázezer forint kárt okozott. Ezután elindult a település központja felé, ahol egy udvaron meglátott egy kerékpárt, amit magához vett. A férfit azonban követte az autóbusz vezetője és egy időközben odaérkező polgárőr is, akik a rendőrök megérkezéséig visszatartották az erősen ittas embert.

A 45 éves román állampolgár kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését. Mint mondta, a kerékpárt azért lopta el, hogy megmutassa a sofőrnek, hogy mindenképpen eljut Szegedre, ha nem busszal, akkor kétkerekűvel.

A férfi ellen rongálás bűntette és lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Mivel korábban már volt büntetve, illetve állandó lakóhellyel nem rendelkezik, ezért a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és előterjesztést tett az előzetes letartóztatásának indítványozására.

Forrás: Police.hu