Korábban már láthattuk zárt tetővel az új BMW 3-as sorozat kabrió változatát, a minap pedig lenyitott tetővel is feltűnt. Míg a szedán, a kombi továbbra is 3-as néven fut majd, úgy tudni, hogy a különlegesebb modelleket 4-es ként árulja majd a bajor márka.


2012 év végén érkezik a 4-es Coupé, majd 2013 elején a képeken is látható Cabrio. Készül majd egy harmadik variáns, az ötajtós ferdehátú is, 4 GT néven.

Hasonlóan a 3-as sorozat eddigi tagjához, az új kabrió is jelentősen megnyúlik elődjéhez képest, ennek főként a hátul utazók örülhetnek majd, végre a lábuknak is jut hely. Műszakilag és látványban is nagyon hasonló lesz a 3-as és 4-es sorozat, várhatóan a lökhárítókon és a lámpákon módosít egy kissé a bajor gyár. A fémtető elektro-mechanikus működésű, összecsukható marad, várhatóan kevesebb, mint 20 másodperc alatt nyílik illetve záródik.

420d, 430d, 428i, 435i modellekre lehet számítani, négyhengeres 2,0 literes és hathengeres 3,0 literes, benzines és dízelmotorok használatával. Elérhető lesz hatfokozatú manuális sebességváltóval is a modell, de a típus vevői vélhetően sokkal inkább a nyolcfokozatú automatát részesítik majd előnyben.

2014-re készülhet el az M4, kupé és kabrió kivitelben is, amelybe várhatóan 3,0 literes turbós benzinmotor kerül, nagyjából 450 lóerővel. Ugyanezzel a technikával jelenik meg az M3 szedán.