Idén sem hagyja ki a Wörtersee tuningtalálkozót a Škoda. Az immár 31. alkalommal megrendezett eseményen 600 négyzetméteres területen mutatják meg autóikat, amelyek között két világújdonság lesz. Egyelőre csupán egy vázlatot láthatunk a Citigo Rally conceptről, de igen biztató.

A márka új városi kisautójából faragtak bővérű rali-versenyautót. Agresszív lökhárítók, masszív sárvédőszélesítések és hátsó szárny varázsolják gonosszá a Citigót. Az 18 colos kerekeken guruló járgány középen kivezetett kipufogót kap. Belül bukócső és versenyülések várják a versenyzőket, akik a közelben is lesznek: a kocsit a Škoda gyár ralicsapatának két pilótája, Jan Kopecky és Juho Hänninen leplezi majd le.

A másik újdonság a Citigo DJ Car, amely egy diszkópulttá átalakulni képes tanulmány. A Škoda közlése szerint a kocsi a B oszlop mögött szétnyitható, így adva helyet a DJ-nek. Hogy ez mennyire működőképes, azt a rendezvény látogatói is megtapasztalhatják, miután nemzetközi DJ keveri majd a zenét az esti buli alatt. 100 000 watt összteljesítményű szerkezetet rejtettek a kisautóba.