A Chevrolet bejelentette, hogy új kis szabadidő-autóval egészíti ki globális választékát. A Trax hivatalos világbemutatója a Párizsi Autószalonon, 2012 szeptemberében lesz. Az öt személynek és poggyászuknak helyet kínáló Trax több mint 140 országban kerül a piacra.  

2007-ben állt a nagyközönség elé a Trax tanulmány

2007-ben állt a nagyközönség elé a Trax tanulmány


“A Trax a Chevrolet belépője a kis SUV autók növekvő piacára, pontosan azt a flexibilitást, takarékos fogyasztást és kezes viselkedést adja, amelyet világszerte kívánnak a városi felfedezők” – mondta Mary Barra, a GM termékfejlesztési alelnöke. “A 2011-es rekordév és az idei első negyedév értékesítési csúcseredménye után a Chevrolet tovább bővíti választékát ütős új modellekkel, megfelelve az ügyfelek elvárásainak.”

A Trax tehát követi a 2012-ben megjelent Chevrolet Malibut és a Cruze kombit, bővítve és megújítva a márka kínálatát, amely nyomán természetesen az értékesítés további növekedésére számít a Chevrolet.

Egyetlen fotót leszámítva nincs hivatalos információ az autóról. 2007-ben ugyanezzel a névvel állított ki New Yorkban egy tanulmányautót a Chevrolet, a koncepció a márka kisautója, a Spark alapjaira épült, motorja 1,0 literes benzines volt.

A szériaautó azonban ennél nagyobb lesz, a Trax ugyanis az Opel Mokka testvére, amely 4,28 méter hosszú. Az Opelbe 1,6 literes, 115 LE teljesítményű szívómotor és az 1,4 literes turbós benzines (140 LE) szerepel, illetve elérhető 1,7 literes, 130 lóerős dízellel is.

A várhatóan hasonló motorokkal érkező Trax az európai Chevrolet-márkakereskedésekbe 2013 tavaszán érkezik.