Újabb 10 forinttal csökken a benzinár, 6 forinttal lesz olcsóbb a gázolaj a hazai töltőállomásokon szerdától – értesült a holtankoljak.hu piaci forrásból. A változtatást követően a benzin országos átlagos ára 430 forintra csökken, a gázolajé 431 forintra.

A múlt héten is 10 forinttal csökkent a benzinár, a gázolajé akkor öttel süllyedt. Sőt a benzin ára előtte is csökkent három forintnyit, azaz három hét alatt 23 forinttal ment lejjebb az ára.

Természetesen nemcsak ezt a tíz forintot lehet megtakarítani, de kis odafigyeléssel többet is: az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások árai között elérheti a literenkénti 30 forintot is a benzin- és a gázolajár esetében is.

Persze továbbra is igen drágák az üzemanyagok, tavaly ilyenkor 384 forint volt a benzin országos átlagos ára, a gázolajé pedig 362 forint.

Az árváltozás feltételezhető oka, hogy a múlt héten – csakúgy, mint azt megelőzően – esett mind az olaj, mind pedig a benzin és a gázolaj tőzsdei jegyzésára, miközben valamelyest erősödött a forint.  

Forrás: Holtankoljak.hu

Csökken a benzinár, de vajon ön mennyit költ üzemanyagra? A vezess.hu online autós naplója megadja a választ!