Feldühödött “önkéntes rendőr” miatt kellett eljárnia a rendőrségnek a minap. Kedden kora este érkezett a bejelentés arról, hogy Székesfehérvár-Kisfaludon a Vörösmarty utcában szóváltásra, illetve azt követően tettlegességre is sor került több személy között.

Mint az a későbbi vallomásokból kiderült, az elkövető az utcában lakó gyerekekre ment ki vigyázni, akik az út melletti területen játszottak. A férfinek feltűnt, hogy egy autó közeledik feléjük, megítélése szerint a megengedett legnagyobb sebességnél gyorsabban. Ő ekkor kezével jelzett, hogy a sofőr lassítson, de az autó fékezés nélkül haladt el mellettük. A férfi ekkor dühében a kezében lévő orgonát nekidobta az autónak, ami a szélvédő és a motorháztető találkozási pontját találta el.

Egy óra elteltével az autó visszajött, és abból egy hölgy szállt ki a jobb oldali első ülésről, majd szóváltásba keveredett a férfivel, aki ezt követően odalépett a sofőrhöz, szidni kezdte, és a pólójánál fogva megrángatta, ami ennek során el is szakadt a nyakánál, majd többször meg is fenyegette a férfit és arcon is ütötte ököllel, annak ajka felrepedt.

A sértett elmondása alapján még a megengedett legnagyobb sebességgel sem haladtak az utcában, amikor a férfi hirtelen a kocsi mellé lépett, és valamit az autójuknak ütött. Vallomása szerint ekkor az utcában rajta kívül senki nem is tartózkodott.

Az elkövetőt a rendőrök előállítását követően garázdaság elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Szabadlábon védekezik.