50 csapat, köztük számos tanulmányautó áll rajthoz április 29. és május 1. között a Széchenyi Futamon, Győrben.  A hetedik alkalommal megrendezendő Alternatív Hajtású Járművek Versenye időközben Európa legjelentősebb nemzetközi seregszemléjévé nőtte ki magát az alternatív mobilitás témakörében, ahol a jövő környezetbarát technológiáiba nyerhetnek bepillantást az érdeklődők.


A kisalföldi megyeszékhely belvárosában, a Forma-1-es monacói pályát idéző körülmények között indulnak az elmaradhatatlan elektromos gokartok, de a korábbi éveknek megfelelően találkozhatunk az elektromos hajtás mellett sűrített levegővel, nitrogénnel, hidrogénnel, napenergiával és ezek kombinált, hibrid erőforrásai által hajtott két-, három- és négykerekű járművekkel.

Április 29-én, vasárnap a szokott rend alapján a gépátvétellel kezdődik a háromnapos program.
Április 30-án, hétfőn a sportszabályok oktatásával és szakmai előadásokkal folytatódik a felkészülés a keddi futamra, s a csapatok tagjai megismerhetik az Audi e-tron stratégiáját. Május 1-jén 8 órakor kezdődnek az időmérő futamok, délután kerül sor a hosszú távú futamokra, az eredményhirdetés 18.30 körül várható.

Nyitott lesz a boxutca, tehát az érdeklődők közvetlen közelről is megtekinthetik a jövő járműveit, a gyerekeket kis méretű elektromos gokartok várják, lesz Playstation terminál, Decathlon park, RC autók, HVG olvasósarok, ÖKO játszótér, Fenntarthatósági tanösvény, a Mobilis standon pedig látványos kísérletek várják a kicsiket és nagyokat.

Újdonság, hogy idén nem ér véget a harmadik napon a rendezvény: május 2-4. között kiállítással folytatódik a futam programja az Árkád Győr Bevásárlóközpontban, ahol a kategóriák győztes járműveit lehet majd megtekinteni.

A különdíjas járműveket pedig néhány nappal később, május 10-12. között a budapesti RENEXPO nemzetközi kiállításon mutatják be újra a nagyközönségnek és a szakmai érdeklődőknek.