Mint arról már korábban beszámoltunk, a Peugeot átalakítja kínálatát, eltűnik a márka kis kupé-kabrió és kis kombi modellje, helyette a kompakt szabadidő-autóval próbálnak ügyfeleket szerezni.

Peugeot városi terepre 1
Peugeot városi terepre 2

Peugeot városi terepre

Peugeot városi terepre 9
Peugeot városi terepre 10
Peugeot városi terepre 11
Peugeot városi terepre 12
Peugeot városi terepre 13
Peugeot városi terepre 14
Fotó megosztása:
Peugeot városi terepre 15


Korábban a HR1 koncepcióval már jelezte ezt Peugeot, a Pekingi Autószalonon pedig egy újabb tanulmányautót állított ki a francia autógyár. A szériamodellekhez közelebb álló Urban Crossover Concept a fiatal városlakók autója, akik a hétvégén szeretik elhagyni nyüzsgő települést.  

Ez a piac hatalmas és egyre csak nő. Jelenleg 30 olyan város van a Földön, amelyben 10 milliónál többen laknak, de 2050-re már 5,3 milliárd ember él majd városokban és agglomerációjukban. Nem véletlen a pekingi bemutató, Kínában száznál több olyan város van, ahol ötmilliónál többen élnek.

Az UCC tökéletesen illik a B szegmensbe, 4140 mm hosszú és 1740 mm széles, azaz 18 centivel hosszabb mint a Peugeot 208-as és 22,5 centivel rövidebb mint a 3008. Azaz kellően rövid, hogy szűk városi helyen manőverezhető maradjon, de terepjárós formának és a hozzá tartozó magasabb üléspozíciónak köszönhetően az utasok lába nem előre, hanem lefelé tart, így könnyebb tágas autóbelsőt kialakítani.

Egyelőre a sorozatgyártású modell bemutatójáról nincs pontos információ, de könnyen elképzelhető, hogy ősszel, a Párizsi Autószalonon már megismerjük a modellt, amelynek forgalmazása 2013 elején elindulhat.