Mivel vasárnapra esett, élét vesztette az április elsejei bolondozás. Legalábbis ez volt eddig a személyes tapasztalat, ám az autógyártók, és a hozzájuk köthető reklámügynükségek nem hagyták ki ezt az alkalmat az álhírverésre. Volt néhány fárasztó próbálkozás, de akadt egész kretív is, ezekből merítünk most, a teljesség igénye nélkül.

1. Színváltós Peugeot RCZ – Mindenki ismeri a kamaszkor egyik legvarázslatosabb találmányát, a hangulatunknak megfelelően színt váltó gyűrűt. A Peugeot most ezt csinálta meg nagyban, legalábbis az alábbi videó szerint.

A kamufejlesztéshez leírást is körítettek, az új technológia a kormányba szerelt hőszenzorok segítségével érzékeli a sofőr testhőmérsékletét, pulzusát, és ennek megfelelően indítja be a a kaméleon effektust. Jókedv esetén sárgába vált a Peugeot, de ha elkap minket a düh, haragos vörössel mutatja: jobb most minket elkerülni.


2. Nascar robotpilóta a Googletől – Ehhez nem kell sokat hozzátenni, kilométerekről érezhető a kacsaszag. Mégis, a videó meggyőző, pilóták szólalnak meg, Google festésű autó éget gumit, a technológia tényleg létezik, talán egyszer nem csak áprilisi tréfaként kerül elő a téma.


3. MINI Yachtsman – Kilóg a sorból, mert már az első kép leleplezi a csalást, és egy percig sem érezzük magunkat április bolondjának. A Miniből sok mindent kinézünk, de hogy a New York-i Autószalonon a Hudson-öbölben mutatnák be a legújabb kétéltű típusukat, még a legedzettebb firkászgyomornak is sok. Mivel most is alaposan megkreált sajtóközleményt kaptunk, kamuadatok akadtak bőséggel. A Yachtsman végsebessége 61 csomó, vízen természetesen, szárazföldön pedig 227 km/h az érték. A két személynek kitűnő kétéltű szórakozást adó játékszer ára 50 millió forint körül alakul.

Akár kalózkodáshoz is kiválóan alkalmas a Yachtsman
Akár kalózkodáshoz is kiválóan alkalmas a Yachtsman

Nem lettünk április bolondjai

Akár kalózkodáshoz is kiválóan alkalmas a Yachtsman
Vidám Peugeot
Bánatos Peugeot
Fuss, mert tomporodba harap a bajor rém!
A KIA esetében tényleg ott lapul a koppintás, de a V8-as azért erős tulzás, pláne a 950i elnevezéssel :)
50 millió a Mini csónak
Április elseje mindig elhozta a kamuhírek áradatát, a gyártók a nemzetközi "trollnapot" is kihasználják a minél nagyobb hírverés érdekében.
Fotó megosztása:

Akár kalózkodáshoz is kiválóan alkalmas a Yachtsman

Akár kalózkodáshoz is kiválóan alkalmas a Yachtsman

Ezek mellett akadt még pár gyengébb próbálkozás, mint például a BMW autós edzője az idei nyári olimpiára, vagy a bajor márkát másoló vesés hűtőmaszkkal V8-as ötliteres motorral feldobott KIA K9.