Viszonylag rövid idő alatt kiépítette prémium folttáját a Citroën, a DS3 után elkészült a DS4, majd a DS5. Úgy tűnik azonban, hogy további modelleket tervez a francia gyár, itt vannak az első képek a legújabb DS-ről .


Egyelőre nem sokat tudni a kocsiról, ám a képek alapján egyértelmű, hogy egy nagyméretű autóról van szó, és az is valószínű, hogy kombiszerű formát kap.

Feltételezésünk szerint a képeken látható új DS modell a 2010-ben leleplezett Metropolis tanulmányautó széria, módosított változata lenne. A Metropolist Kínában mutatták be, mint az ázsiai országnak szánt luxusautót, még szedán karosszériával. Nem lenne meglepő, ha ahhoz hasonlóan Pekingben mutatnák be a talán DS6 néven érkező járgányt.

Feltevésünk szerint a jármű mozgatásáról konnektorról is tölthető benzin-elektromos hibrid hajtás gondoskodna, közel 280 lóerős teljesítménnyel. Elindulásnál, városi közlekedésnél tisztán villanyautóként haladhatna, országúton, autópályán csak a benzinmotor mozgatná. Padlógáznál viszont mindkét motor bedolgozna, azaz összkerékhajtásúként működne a jármű.

Várhatóan az erősen visszafogott érdeklődéssel kísért C6 modellt válthatja az ötméteres DS6, amely 2013-ban Európában is megjelenhet.