Nemrég egy német férfi  hétüléses családi autójával Budapesten a Syma csarnoknál parkolt. Ugyan csak néhány percre hagyta őrizetlenül a járművét, mégis mire visszaért, azt tapasztalta, hogy a gépkocsiból kilopták a második sort, azaz a három darab ülést. E három egyedi beige színű ülés közül ráadásul kettő darab is gyermeküléssé átalakítható volt, abban vitte volna haza Németországba gyermekeit, mikor a rokonlátogatásból családjával a napokban hazaindult volna.

Ezért is keresett az interneten, ill. autóbontókban az eredetivel megegyező használt üléseket járművébe, de három darabot, vagyis egy oda illő sort sehol nem talált. Az egyik budapesti bontóban aztán kapott egy székesfehérvári címet, és telefonszámot, mondván itt biztos lesz ülés, ha nem, akkor megrendelhető.

A székesfehérvári öreghegyi címen aztán meg is jelent a sértett, és felismerte az egyedi azonosításra alkalmas jelekből – koszfoltok, korábbi sérülések, mechanikai hibák – hogy tulajdonképpen a közel 300 ezer forint értékű üléseit kínálják neki megvételre, mint használt autósülést, 135 ezer forintért.

Ekkor arra hivatkozva, hogy ennyi készpénze nincs és egy bankautomatához kell mennie, a helyszínt elhagyta, majd értesítette a rendőrséget.

A vásárlás helyszínét aztán a Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei három irányból, több szolgálati gépkocsival megközelítve lezárták, míg a sértett a vásárlásba kezdett a forrónyomos szolgálat civil ruhás nyomozóival együtt. Amikor az eladó a házból kijött, hogy a parkoló szintén hétüléses családi autójának csomagtartójában megmutassa a portékáját, megtörtént az elfogás.

A fehérvári nyomozók az ügy szereplőit előállították a kapitányságra, ahol megtörtént kihallgatásuk, majd az ügyet – a további eljárás lefolytatására – a BRFK-nak adták át.

Forrás: ORFK