Bár egyelőre csak a normál modellek kerültek forgalomba, ezúttal sem marad különösen sportos kivitel nélkül a BMW Egyes sorozat. Most még a 218 lóerős 125i a legerősebb, de hamarosan elkészül sportváltozat. Egyelőre még nem a 335 lóerős 1 M kap utódot, hanem a korábbi 135i.


A jelenlegi trendeknek megfelelően a sportmodellekért felelős részleg, az M GmbH jobban kiveszi a részét a modell fejlesztéséből, ezért is lesz a neve M135i. A motortérbe 3,0 literes duplaturbós motor kerül. A hathengeres blokk teljesítménye 325 lóerős, ami közel száz lóerővel meghaladja a korábbi még szívómotoros 135i teljesítményét. Nyomatéka 450 Nm, ezért is kérhető majd a hátsókerék-hajtás helyett négykerék-hajtás is. Hatfokozatú kézi kapcsolású és nyolcsebességes automata sebességváltó kerülhet az erőátvitelbe.  

Az egyértelmű, hogy az autó az átlagnál sportosabb lökhárítókat, nagyobb felniket és szélesebb abroncsokat kap, de az M GmbH a futómű, a fékrendszer és a kormányzás fejlesztésénél is segédkezett, így méltán kerülhet rá az M-es jelzés. Ugyanakkor ez még nem a kompromisszumoktól mentes sportkocsi, az 1M utódjára még éveket kell várni.

A BMW M135i bemutatója várhatóan még idén meglesz, forgalmazása 2012 végén, 2013 elején indulhat.