Úgy tűnik, bármi eladható a Ferrari nevével. Nem volt gond a Fiat 500-asból ferraris változatot készíteni, így mi akadálya lenne egy szabadidő-autónak? Az új, 2012-es Jeep Grand Cherokee SRT8 Ferrari-vörös fényezéssel tiszteleg a Forma-1 két sztárja, Fernando Alonso és Felipe Massa előtt.


Azért születhet ilyen modell, mert a Fiat – amelynek leányvállalata a Ferrari – 2009-ben felvásárolta a Chryslert, amelyhez a Jeep is tartozik. Most érkeztek meg a 2012-es Jeep Grand Cherokee SRT8 első példányai Európába, ahol májustól forgalmazzák azokat, ennek szeretnének hírverést kelteni.

Az egyedileg átalakított SRT8-ak exkluzív Rosso Corsa színű külső karosszériaelemekkel hivalkodnak. Az ikonikus, hetes osztású Jeep hűtőmaszk ezúttal matt fekete fényezést kapott, egyedi piros betétekkel. Az első és hátsó lökhárítót, a motorházfedelet, a tető teljes felületét, valamint a hátsó légterelőt versenyhangulatot idéző, féloldalasan elhelyezett, fehér betétes fekete sáv díszíti.


Említést érdemel a matt feketére fényezett, kétrészes napfénytető, a szénszálas külső tükörházak, és a fényes fekete hátsó fénysáv, a Jeep-logót díszítő piros betéttel. A két, egyedi kialakítású SRT8 különleges megjelenését a hátsó légterelő aljára festett olasz lobogó koronázza meg.

A modell hasmagasságát 38 milliméterrel csökkentették; mindkét autó egyedi, 20 colos kovácsolt alumínium keréktárcsákon gördül, amelyek megjelenését fekete fényezésük teszi még agresszívabbá.

Az egyedi külső megjelenéssel összhangban a járművek utasterét exkluzív Ferrari-vörös bőrbetétekkel ékesített, erősen formázott ülések teszik izgalmassá. A vörös bőrrel találkozhatunk az ajtópaneleken, a középső könyöklőn és a műszerfalon is. A műszeregység is egyedi, a sárga műszerlapok a maranellói GT-modellek hangulatát idézik.

Bár egy Ferrarihoz nem mérhető, de biztosan nem panaszkodik majd Alosno a dinamika miatt. Az SRT8 ugyanis a Cherokee-kínálat legerősebb tagja, 6,4 literes V8-assal. 468 lóerős teljesítményének és 624 Nm forgatónyomatékának köszönhetően az SRT8 5 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára, végsebessége 257 km/óra. A kocsi fékútja 100 km/óráról pedig mindössze 35 méter.