Szabad jelzést adott a vasúti jelzőlámpa az ácsi vasúti átjáróban, mikor az Opel Astra 18 éves vezetője megpróbált áthajtani, de megcsúszott és autójával beragadt a sínek közé – közölte honlapján a rendőrség.

Az Opel vezetője és három utasa hiába próbálta letolni a járművet, az meg se moccant. Az átjáróban veszteglő autót későn észlelte a Zürichből Budapestre közlekedő nemzetközi railjet járatvezetője és nagy sebességgel elsodorta az üresen álló személygépkocsit. A jármű utasai félreugrottak. Az ütközés következtében a mozdony működésképtelenné vált.

Az elsődleges szakértői vélemények szerint a gépjármű vezetője nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét, ezért csúszhatott meg a személygépkocsi.

Az átjáróban ragadt az autó, jött a vonat… 2 Érdekesség, hogy a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek korábban máshogy írta le a történetet: “Az eddigi vizsgálatok alapján a nagy sebességgel haladó személyautó, a fény- és félsorompó tiltó jelzése ellenére  hajtott a sínekre, tudott megállni az átjáróban, lecsúszott az útról és elakadt a vágányokon.”

Lényeg a lényeg, a vonat erősebb…

Ezért is érdemes fejben tartani a Komáromi Rendőrkapitányság figyelmeztetését a vasúti átjárók megközelítésére vonatkozó előírásokra:

“A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. A vasúti átjáró megközelítésekor, illetve a vasúti átjárón történő áthaladás során eleget kell tenni a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseknek.”