Etienne Lavigne, a Dakar-rali versenyigazgatója azt mondta, hogy a viadal “jól érzi magát” Dél-Amerikában és még hosszú ideig ott is marad. Megerősítve korábbi bejelentését, hogy nem térnek vissza a verseny eredeti helyszínére Afrikába, ahonnan a verseny neve is ered. Dakar Szenegál fővárosa.

“Felemelő érzés volt, hogy a limai befutónál közel egymillió néző gyűlt össze” – nyilatkozta Lavigne az Olé című argentin sportnapilapnak.

Az igazgató elmondta, hogy a következő, 2013-as viadal rajtja december 30-án vagy január 6-án lesz Limában, a célt pedig a Moneda Palota előtt alakítják ki Santiago de Chilében. A jövő évi versenybe várhatóan Bolívia is bekapcsolódik.

A világ legnagyobb tereprali-viadalát először 2009-ben bonyolították le Argentínában és Chilében, majd a 2010-es és a tavalyi kiírást is itt rendezték. A vasárnap befejeződött idei, 33. Dakaron újabb ország csatlakozott, Peruban volt a befutó.

 A Dakar-rali annak következményeként került Dél-Amerikába, hogy terrorfenyegetettség miatt 2008-ban törölni kellett a versenyt az eredeti helyszínen, Afrikában.

Forrás: MTI