Ford World Rally Team igazgatója, Malcolm Wilson és a Ford Europe motorsportfőnöke, Gerard Quinn Birminghamben, az Autosport magazin nemzetközi expóján leleplezte a Ford Fiesta RS WRC 2012-es változatát. A versenyautót, amellyel a Ford csapat a rali-világbajnokságon versenyez 2012-ben.

Az autó látszólag ugyanolyan, mint 2011-ben, de úgy tudni, jelentős fejlesztéseket hajtott végre az M-Sport, hogy még inkább versenyképes legyen a Fiesta. Többek között átalakították az utasteret, hogy alacsonyabbra kerüljön a kocsi súlypontja, a pilóták ezentúl 10 centivel alacsonyabban ülnek.


Új ruhában a leggyorsabb Ford Fiesta 2
Marad az 1,6-os turbómotor 300 lóerős teljesítménnyel, az erőátvitelben hatfokozatú szekvenciális sebességváltó és összkerékhajtás szerepel. 

Új fényezéssel versenyez a jövőben a Ford-csapat, ennek alapvető oka, hogy az eddigi főszponzorral, az Abu Dzabival kötött szerződés lejárt. 2012-ben az autógyár mellett a Castrol lesz a csapat első számú támogatója, ennek megfelelően a zöld és kék színek dominálnak majd.

Jari-Matti Latvala továbbra is a csapat pilótája lesz, sőt első számú státuszt kapott, a másik autóban pedig a 2003-as világbajnok, Petter Solberg vezet, miután Mikko Hirvonen a Citroënhez igazolt.

2012-ben 13 futam szerepel a rali-világbajnokság programjában, az évadnyitó Monte-Carlo-rali január 17-én rajtol.