Izgalmas nyár vár a gazdagokra, hiszen addigra garázsukban lehet az új Porsche Boxster, amelyről a német gyár kiadta az első képeket és információkat. A harmadik generációs Boxster ú,j a korábbinál könnyebb vázon alapszik, új futóművel és motorokkal gazdagodott.


Az új modell laposabb (-1 cm) és hosszabb (+3,5 cm) mint korábban, miközben a tengelytávolsága is bővült 6 centivel, eközben 25 kilóval könnyebb, mint korábban. Az autó formavilága követi a korábbi változatét, de annál ívesebb karosszériaelemek díszítik. Megjelenése modern és sportos.

Az utastér igyekszik sportosnak látszani, de egyértelmű a luxus is. Hangsúlyos újdonság az emelkedő középkonzol, amelyet a Carrera GT-ből emeltek át a tervezők.

Továbbra is kétféle motorral készül a Boxster, mindkettő hathengeres boxer. A korábbi 2,9 literes helyét egy új 2,7 literes motor veszi át, amely a kisebb hengerűrtartalom ellenére 10 lóerővel erősebb, teljesítménye 265 LE. A Boxster S-be továbbra is 3,4 liter hengerűrtartalmú motor kerül, de ez is erősebb, 310 helyett már 315 lóerős.

Mindkét motorhoz hatfokozatú manuális sebességváltó kapcsolódik alapesetben, felárért hétsebességes duplakuplungos automatára cserélhető. Mindkét motor esetében az automatával gyorsul rövidebb idő alatt és fogyaszt kevesebbet a Boxster, ugyanakkor csúcssebessége kisebb. A Boxster 5,7 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órát, a Boxster S-nek elég 5,0 másodperc, végsebességük 262 km/óra, illetve 277 km/órára. Szabvány szerinti átlagfogyasztásuk 7,7, illetve 8,0 liter 100 kilométerre vetítve.  

Az új Boxster piaci bevezetése 2012 tavaszán kezdődik, alapára 48 291 euró Németországban, azaz 15 millió forint, a Boxster S pedig 59 120 eurótól, 18,3 millióért vehető meg. Természetesen ez a modell sem lesz egyke, még idén várható a zárt variáns, a Cayman bemutatása.