Brazília legnagyobb metropoliszában a nemzetközi repülőtér közelében fekvő Cidade Mundial nevű templom felszentelése jelentősen akadályoztatta a forgalmat. A hatóságoknál bejelentett harmincezer hívő helyett ugyanis a rendezők szerint mintegy kétmillióan érkeztek a rendezvényre. Ezernyi utazó késte le a tömeg miatt repülőgépét.

A 150 ezer férőhellyel rendelkező templom megnyitásának napján három istentiszteletet tartottak. A rendőrség szerint a bejelentett kétezer autóbusz helyett több mint hatezer érkezett a helyszínre. A járműveknek részben a szomszédos autópálya területén kellett parkolniuk, ami gátolta a reptérre való kijutást.

A Valdemiro Santiago apostol által vezetett Igreja Mundial do Poder de Deus nevű pünkösdista közösség sajtóközleményben kért elnézést a környéken lakóktól és az utazóktól a káoszért. Az egyháznak minden kontinensen élnek tagjai és követői.

A városvezetőség ugyanakkor közölte, hogy a templomnak csak három hónapra szóló ideiglenes működési engedélye van. Az autópálya-rendőrség elmondása szerint megfontolják, bezárassák-e teljesen a templomot.

Forrás. MTI