Az Opel Dakar Team kamionos egysége, a Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc trió szerdán a 26., csütörtökön a 33. helyen zárta a szakaszt a Dakaron. Öt versenynapot követően 23-adikak a kamionok között. Az MAN-legénység végig hatalmas csatában volt az ellenfelekkel, előztek ők is és előzték őket is.


“Ebben a szakaszban volt minden. Szívatós rész ugyanúgy, mint száguldozós, egy kilométerrel a vége előtt pedig matekóra. Felborult egy autó, eltorlaszolta az utat, azt próbáltuk valahogy kikerülni. A végén már tökön-paszulyon át mentünk, de hála istennek beértünk a célba. Mondjuk a szakasz során háromszor legalább megfürödtem, mert amikor nyolcvannal belecsapódtunk a folyóba, bejött a víz a kabinba” – mesélte még a szerdáról Darázsi Zsolt,

A nagy “fürdőzésben” viszont tönkrement a kamionban a központi kerékfújó rendszer, úgyhogy éjszaka azt szerelték. Muszáj volt, anélkül esélyük sem lett volna a dűnéken. Csakhogy így kevesebb figyelem jutott a futóműre, úgyhogy csak reggel derült ki, tönkrement az MAN-ban a lengéscsillapító.

A fiúk tehát gátlócserével kezdték a napot, majd megreggeliztek és elindultak a táborból. Nem sokáig jutottak. Két kilométer megtétele után a turbó megadta magát, ki kellett cserélni. Emiatt az Opel Dakar Team kamionos triója 24 percet késett a rajttól.

“A szakaszon ezek után már minden rendben volt, egy gázon mentünk fel a hegytetőre, majd cseréltünk egy defektes kereket – lefordult a felniről -, a végén még kihúztuk a mély homokból Sebestyén Sanyiékat, de aztán már viszonylag simán jutottunk el a célig” – tette hozzá Darázsi.

Forrás: Dakar.hu