A zárt tesztpályák után a Toyota utcára gurította az Auris következő generációját. A közúti tesztelésnek hála, megvannak az első kémfotók az autóról. Egyelőre az alapvető formán kívül nem sokat látni belőle, de ha hihetünk a Toyota korábbi bejelentéseinek, a Yarisszal bevezetett jegyek köszönnek vissza a nagyobb modellen is.


Pletykák szerint a Toyota visszaadja alsó-középkategóriás modelljének eredeti nevét. 2007 óta a szedán variánst hívják Corollának a ferdehátú kiviteleket pedig Aurisnak. Az új generációnál ismét a Corolla lenne az általános, ahogy 1966-tól megszokott volt.

Úgy tudni, az autó hossza nagyjából öt centivel bővül majd, így meghaladja a 4,3 métert, ezzel párhuzamosan a tengelytávolság is nő, így a hátul utazók lábtere és a csomagtartó is tágasabb lesz. Miközben a korábbinál takarékosabb motorokkal szerelik az autót, a sportosság felé is nyit a japán autógyár. Ennek jegyében készül majd 200 lóerős benzines és 180 lóerős dízel modell is.

Továbbra is elérhető lesz az autó hibrid hajtással is, de a Priusból ismert rendszerben a korábbi nikkel-fém hidrid akkumulátorokat lítiumionosra cserélik. Konnektorról is tölthető lesz a kocsi.

Az új Toyota Auris/Corolla bemutatójára várhatóan ősszel, a Párizsi Autószalon kerül sor, de tanulmányként már márciusban, a Genfi Autószalonon kiállíthatják. Az új modell gyártását Franciaországból Angliába helyezi át a Toyota.

Toyota Auris modellek a vezess.hu használt autó keresőjében.