Bár neve nem erre utal, a Bajaj Auto nem gyártott még autót. Ellenben motorokban nagyon is otthon van, a rengeteg kétkerekű mellett ez a cég gyártja a világ legtöbb háromkerekűjét, jelesül motoros riksákat. Most azonban bemutatták első autójukat is.


Az RE60 mindössze 2,7 méter hosszú, azaz nagyjából akkora, mint a smart. Ugyanakkor négy utasnak kínál helyet, persze nem árt, ha nem nőttek túl nagyra. 2+2 vagy 1+3-as kialakítású utastérrel készülhet az autó. Szélessége sem épp autós, 1,3 méter, de ennek is köszönhetően képes 3,5 méteres sugarú körben megfordulni.

Ez persze jól jön városban, ahová a járgányt szánják, talán ezért sincs benne komolyan vehető motor. A fém-polimer hibrid utascellára épülő, ezért csak 400 kilós kocsiba 200 köbcentis motort szerelnek. A 20 lóerős teljesítmény állítólag elég, hogy akár 70 km/órás sebességet is elérjen. A lényeg azonban úgysem ez a gyártó szerint, hanem az alacsony károsanyag-kibocsátás, az RE60 ugyanis 2,8 liter benzinnel beéri száz kilométerenként.

Az árát egyelőre nem közölték, de vélhetően olcsóbb lesz a Tata Nanónál, hiszen méretben és műszaki megoldásaiban is kevesebbet nyújt.

Nem ez az egyetlen autó, amelyen dolgozik a Bajaj. A Renault-val közösen dolgoznak egy kisautón, amely nagyobb, mint az RE60, drágább lesz, mint a Nano, de az ígéretek szerint hosszútávon olcsóbbra jön ki, mert kevesebbe kerül majd az üzemeltetése.