Elkészült Budapesten az I. kerületi Mészáros utcában és a Győző utcában a régi buszsáv meghosszabbítása. A mintegy 63 millió Ft összköltséggel megvalósult beruházás – amelyből közel 57 millió forint európai uniós támogatás – célja, hogy javítsa a közösségi közlekedés versenyképességét az egyéni közlekedéssel szemben.

 

A projekt révén Buda egyik legfontosabb útvonalán javul a közösségi közlekedés. A Lánchídra vezető Márvány utca – Győző utca – Mészáros utca – Alagút utca útvonalon közlekedő buszok immáron nem a dugóban várakoznak és a hegyvidékről érkező utasok gyorsabban érhetik el úti céljukat.

 

A projekt keretében kiszélesítették az útpályát a Mészáros utca 13. számtól a Pálya utca torkolatáig mintegy 100 méteres szakaszon, valamint a Mészáros utca és a Mészáros köz között a meglévő járda területét is. Ezzel egyidejűleg a meglévő útpályát is felújították.

 

Ezzel párhuzamosan összehangolták a lámpaprogramokat is, melynek célja az Alagút torlódásmentesítése, ott ugyanis nem lehet buszsávot kijelölni. A projekt keretében 2 pár újonnan kihelyezett autóbuszsáv-figyelő kamera is segíti a szabályszegők kiszűrését, a buszok zavartalan haladását.