2012-ben tovább bővül a BMW Hármas sorozatának kínálata, a modell bemutatkozik kombi karosszériával is. Ezzel azonban – a pletykák szerint – zárul is a kör, a jelenleg Hármas néven futó többi karosszériavariáns ugyanis új néven, BMW 4-es ként kerül a kereskedésekbe. Így akarja a BMW a kisebb sorozatban készülő, drágább változatokat elkülöníteni, kiemelni.


A legnagyobb újdonság az ötajtós ferdehátú modell, amely a hátsó utasoknak is tágas helyet és nagy csomagtartót kínál. Ugyanakkor 4-es néven várható kupé, illetve kabrió modell is. Utóbbiról megjelentek ez első kémfotók.

Ahogy a 3-as szedán úgy a 4-es kabriós is jelentősen megnyúlik elődjéhez képest, tíz centis hossznövekedés és ötcentis tengelytávolság bővülés várható. Így a csomagtartó bővül és a hátul ülők is kényelmesebben utazhatnak. A karosszéria formai megoldásai követik az általunk nemrég kipróbált új Hármasét, miközben a tető nyitható fém lesz.

Várhatón a BMW 4 Coupé 2013 elején érkezik, majd fél évvel később a kupé-kabrió is elérhetővé válik. A műszaki tartalom követi a Hármas sorozatét, így a fő vonalat a 2,0 literes négyhengeres motorok alkotják benzines és dízel oldalon egyaránt, a különösen drága modellekbe 3,0 literes soros hathengeres motorokat használnak. Elsősorban nyolcfokozatú automata váltót ajánl a bajor gyártó, de lesz hatfokozatú kézi szerkezet is.