Három héttel a rajt előtt még mindig van mit pontosítani a nevezési listán, hiszen néhány csapat név nélkül adta le a regisztrációját. Ezekben a napokban sokat hallunk Robby Gordonról, nemrég ugyanis Nasser Al-Attiyah csatlakozott az amerikai csapatához, most pedig Johnny Campbell jelentette be, hogy ő is Hummerrel indul a versenyen.


A korábbi motoros versenyző, aki 2001-ben a nyolcadik helyen végzett a Dakaron (a Baja 1000 elnevezésű észak-amerikai versenyt pedig tizenegy alkalommal nyerte meg!), ezúttal navigátorként próbálja ki magát. “Mindig mondtam, hogy ha lehetőségem lesz rá, visszatérek egy győzelemért. Amikor Robby felhívott, tudtam, eljött ennek az ideje” – mondta Campbell.

Az autósport egy másik meghatározó alakja is a héten jelentette be, hogy indul a Dakar-ralin, Jos Verstappen azonban első alkalommal vesz majd részt a nehéz küzdelemben. A holland Xdakar csapat tagjaként egy DAF-ot fog vezetni két héten keresztül, és ebben Charly Gotlieb lesz a segítőtársa.

A korábbi Forma-1-es versenyző 107 futamon állt rajhoz 1994 és 2003 között, később Le Mans-i gyorsasági versenyeken is részt vett, de végül a sivatagban kötött ki.

Megszerezte a kamionos jogosítványt, így az egyébként négyszeres Bol d’Or vitorlásverseny-győztes most ismét hullámokat lovagolhat meg, csak ezúttal a homokban teheti mindezt. “Nagyon aggódtam a KRESZ-vizsga miatt, de sokat tanultam rá, és végül egyetlen hiba nélkül megcsináltam a jogsit!”

Sok reményt fűznek hozzá a hollandok, és nem csak a sikeres vizsga miatt gondolják úgy, hogy Verstappen jól fog szerepelni a Dakaron. Franciaországban a biztonságos közlekedés nagyköveteként is tevékenykedik, úgyhogy már csak az itinert kell ismernie, ügyesen kell vennie a köves szakaszokat, jól kell áthaladnia a dűnéken…