Az Audi győri motorfejlesztő központja most ünnepli 10 éves fennállását. A vállalat az elmúlt évtizedben több mint 9 milliárd forintot fektetett a motorfejlesztésbe és 150 munkahelyet hozott létre ezen a területen.


2001-ben kezdődött a motorfejlesztés Győrben. Meghatározó feladatai közé tartoznak a gyártáshoz kapcsolódó fejlesztési tevékenységek, mint a sorozatgyártás és az új termékek felfutásának támogatása. Emellett a terület mérnökei és munkatársai intenzíven foglalkoznak különböző fejlesztési projektekkel, például a súrlódási teljesítmény vizsgálatával, csavarozási és akusztikai elemzésekkel. A központban 13 modern vizsgálópad található, műhelyében a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzák.

Az Audi Hungaria Motor Kft. fejlesztési tevékenységét járműfejlesztéssel bővíti a jövőben. A következő években az új terület kiépítésével több mint 2 milliárd forint értékű beruházás valósul meg és 70 új munkahely jön létre.

Az új területen többek között üzemi körülmények közötti hajtáslánc-és járművizsgálatokkal, járművek tartóstesztjével, komplett járművek numerikus szimulációjával és különböző, speciális analízisekkel foglalkoznak majd.